Managed hosting door True

CMG krijgt gelijk in conflict met bonden

 

CMG trekt aan het langste eind in het conflict met de vakbonden over de procedures rond het collectieve ontslag van 109 werknemers bij de vestigingen in Noord-Nederland.

Volgens FNV Bongenoten weigerde de dienstverlener de bonden te erkennen als gesprekspartners en wilde het bedrijf niet praten over een sociaal plan. Direct na de aankondiging van het voorgenomen ontslag op 12 juni namen de vakbonden het standpunt in dat ze een rol zouden moeten spelen in het proces, omdat dit verplicht zou zijn. Maar CMG hield eraan vast de opzet van de reorganisatie en het sociaal plan uitsluitend voor te leggen aan de Ondernemingsraad.   Daarop stapten de bonden naar het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) in Groningen en Leeuwarden, met het verzoek de ontslagprocedures op te schorten door CMG een extra maand wachttijd op te leggen. Maar volgens het CWI is er geen wettelijke basis om het verzoek van de bonden te honoreren. CMG kan dan ook volgens het CWI niet verweten worden dat het de bonden niet bij de procedure heeft betrokken.   CMG heeft wel toegezegd dat het met de bonden om tafel gaat zitten om hen te informeren over de gang van zaken rond de ontslagen, de reorganisatie en het sociaal plan. Maar het collectief ontslag van de 109 medewerkers wordt zonder vertraging doorgezet. Bij de CMG-vestigingen in Leeuwarden en Groningen werken op dit moment nog 450 mensen.   Marten Dijkstra

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7716). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.