Managed hosting door True

RDI: straling van iPhone 12 schaadt gezondheid niet

 

De iPhone 12 vormt geen acuut gezondheidsrisico, hoewel het toestel meer straling afgeeft dan wettelijk is toegestaan. Die conclusie trekt de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) na bestudering van eerder onderzoek door de Franse telecomtoezichthouder ANFR en aanvullende informatie van Apple. De smartphone hoeft vooralsnog niet uit de schappen.

Eerder deze maand maakte de ANFR bekend dat het toestel de Europese stralingsnorm overschrijdt. De smartphone gaf in de Franse steekproef 5,74 Watt straling per kilogram lichaamsgewicht af, terwijl de Europese norm op 4,0 Watt per kilogram ligt. De iPhone 12 is sinds eind 2020 op de markt en mocht in Frankrijk ineens niet meer worden verkocht. De ban werd opgeheven toen Apple beloofde om via een software-update de straling terug te brengen.

De RDI bestudeerde technische documenten van de iPhone 12 en de bevindingen van het Franse onderzoek. Hieruit bleek dat het toestel in sommige gevallen inderdaad te veel straling uitzendt. Apple beweert dat dit verminderd wordt wanneer de telefoon beweging detecteert. Hoewel de toezichthouder naar eigen zeggen niet met zekerheid kan vaststellen of dit in de praktijk onder alle omstandigheden goed werkt, luidt de conclusie dat er geen gevaar voor de gezondheid is.

Limieten

Te veel elektromagnetische straling kan de gezondheid schaden. Daarom moet de straling van antennes voor mobiele communicatie onder een bepaalde grens blijven. Die limieten zijn gebaseerd op adviezen van wetenschappers en gezondheidsexperts.
De Franse toezichthouder ziet erop toe dat Apple zijn belofte nakomt om de iPhone 12 aan te passen aan de geldende eisen voor mobiele telefoons. Zodra deze aanpassingen zijn gemaakt, beoordelen Europese toezichthouders gezamenlijk of de smartphone aan alle vereisten voldoet, en of verdere stappen nodig zijn. Frankrijk zal het voortouw nemen in deze beoordeling.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7560769). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Maatschappij

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.