Managed hosting door True

Telindus lost social return-belofte in bij Amsterdam

 

Telindus heeft een samenwerking gesloten met Stichting Studiezalen. De ict-dienstverlener voorziet de stichting van kennis, technologie en laptops om jongeren in een kwetsbare situatie techwise en digitaal vaardiger te maken. Het pact is een uitvloeisel van de gewonnen aanbesteding eind 2019 waarbij Telindus de netwerkomgeving van de gemeente Amsterdam beheert en vernieuwt. In het contract is een 'social return'-component opgenomen, die het bedrijf nu invult.

Telindus ontzorgt de gemeente Amsterdam op het gebied van data-, spraak- en beeldverbindingen binnen het werkdomein van de directie ICT. In de kern gaat het om het realiseren van een software-defined-netwerk dat de gemeente in staat stelt elementen van het smart-city-concept uit te rollen en te innoveren. Daarnaast adviseert Telindus de gemeente als strategisch partner in ict-kwesties, met de focus op netwerkvraagstukken.

In de aanbesteding van de gemeente Amsterdam werd van de dienstverlener verlangd een deel van de contractsom te investeren in social-return-activiteiten. 'We zien steeds vaker dat social return in de uitvraag van ict-services een rol speelt. Dat is een goede ontwikkeling. Het is voor ons vanzelfsprekend om als organisatie iets terug te doen voor de samenleving', vindt Joris Leupen, directeur van Telindus.

Door de samenwerking met Stichting Studiezalen hoopt Leupen dat zijn bedrijf zo een bijdrage kan leveren aan het digitaal weerbaar maken van jongeren. De stichting heeft de ambitie om de intergenerationele overdracht van armoede en kansenongelijkheid te doorbreken door hen studieruimte met pc’s, huiswerkbegeleiding en life coaching te bieden. Zij zoekt steun bij (lokale) overheden en bedrijven voor financiële en inhoudelijke ondersteuning.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7533578). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.