Managed hosting door True

Na ruim 25 jaar veroordeling in moord op computerheler

 

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

De rechtbank heeft David L. uit Amersfoort veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien jaar voor doodslag op Mike Duif in 1996. Ook moet de 55-jarige man aan de nabestaanden van het slachtoffer 54 duizend euro schadevergoeding betalen. Duif werkte bij computerfabrikant Hewlett-Packard, maar werd daar ontslagen. Daarna handelde hij in verduisterde computers en computeronderdelen.

Mike Duif kwam in februari 1996 in zijn eigen woning in Amersfoort door meerdere kogels om het leven . Een huisgenoot vond hem 's avonds.

David L. was in 1996 als verdachte van de moord/doodslag aangemerkt. De twee hadden samen een 'louche handel in gestolen computeronderdelen'. De officier van justitie vond destijds dat er onvoldoende bewijs lag tegen de man. Daardoor vervolgde het OM hem toen niet verder voor de moord dan wel doodslag, maar alleen voor heling van gestolen computeronderdelen.

Na een anonieme tip bij het Cold Case-team werd het opsporingsonderzoek in 2021 heropend. De politie maakte in 2021 en 2022 zes maanden lang gebruik van een undercovertraject. De verdachte man legde tegenover meerdere undercoveragenten bekennende verklaringen af over zijn betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer. De rechtbank oordeelt dat de inzet van dit zogenaamde WOD-traject (Werken Onder Dekmantel) rechtmatig is geweest omdat er sprake was van een ernstig misdrijf en andere opsporingsmethoden waren uitgeput. Veel details uit de verklaringen van de man vinden steun in andere bewijsmiddelen. Om die reden vindt de rechtbank de verklaringen betrouwbaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7531972). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.