Managed hosting door True

Celstraf bij meer vuilspuiterij over Sanderinks ex

Rechter wil einde maken aan ongefundeerde beschuldigingen

 

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

De Gelderse publicist Henrie Kamps hangt een celstraf van maximaal een jaar boven het hoofd als deze doorgaat met vuilspuiterij richting Brigitte van Egten, de ex van ondernemer Gerard Sanderink. De rechtbank in Almelo hoopt de ex-rijschoolhouder die vier websites waaronder Onrecht.nl beheert, zo tot zwijgen te brengen.

De inwoner van Neede blijft voor Van Egten schadelijke stukken publiceren ondanks een eerder verbod van de rechter. Kamps lapte een vonnis aan zijn laars en liet de dwangsommen oplopen tot één miljoen euro.

Van Egten stapte daarom opnieuw naar de rechter. Die kwam tot een vergaand vonnis. Voor elk lasterlijk verhaal dat nog over Sanderinks ex verschijnt, krijgt Kamps een celstraf van dertig dagen. De looptijd van het vonnis is één jaar. De advocaat van Van Egten, Paul Tjiam, verklaarde aan RTV Oost dat rechters zelden in dit soort zaken celstraffen in het vooruitzicht stellen.

Voor ondernemer Sanderink die onlangs de zeggenschap verloor over zijn laatste aandeel in Centric, en zijn kersverse bruid Rian van Rijbroek, kan deze zaak nog een vervelend staartje krijgen. Kamps moet binnen een week ook zijn (mail)correspondentie met het jonge paar of door hen gemachtigde personen delen met Van Egten. De ex van Sanderink hoopt zo het bewijs te kunnen leveren dat Kamps in opdracht van het echtpaar Sanderink handelde. Kamps zou van Sanderink ook 150.000 euro hebben ontvangen.

Weggesluisd

Kamps zegt in een eerste reactie nog niet te weten of hij in hoger beroep gaat. Op zijn site Onrecht.nl verklaart hij dat dit afhangt van Gerard Sanderink en diens advocaten. Het laat zich raden wie zo'n dure vervolgprocedure moet betalen. Eerder heeft Kamps gezegd dat hij ervoor heeft gezorgd dat hij niets heeft om kwijt te raken, behalve dan zijn vrijheid.

'Het vermoeden is dat Kamps de betalingen van Sanderink heeft weggesluisd. De hamvraag is: waarheen? Kamps heeft één week de tijd om daarover duidelijkheid te verschaffen,' stelt Paul Tjiam, advocaat van Brigitte van Egten. De rechter bepaalde dat Kamps Van Egten snel gedetailleerd inzicht moet geven in zijn financiën. De ex van Sanderink heeft nog vele tonnen aan dwangsommen van Kamps tegoed.

De kans is reëel dat Sanderink opnieuw zijn portemonnee gaat trekken. Een mogelijk gevaar voor Sanderink zit in de mails die de ex-rijschoolhouder aan Van Egten moet overhandigen. Sanderink heeft een levendige correspondentie met hem gevoerd. Als daarin opnieuw lasterlijke beschuldigingen staan als zou Van Egten hebben gefraudeerd, dan zal de Twentse zakenman weer flinke dwangsommen verbeuren. 

Op de achtergrond speelt nog een geschil tussen Kamps en Sanderink. De man meent dat hij nog 100.000 euro tegoed heeft van Sanderink. Hij heeft destijds 150.000 euro ontvangen terwijl hem 250.000 euro zou zijn beloofd.  Toen Kamps die 100.000 euro niet kreeg, liet hij publiceren dat Sanderinks (inmiddels) echtgenote aliassen gebruikte en mailde met het account van Sanderink.  Ook zette hij de advocaten van Sanderink en Van Rijbroek onder druk door hun mails te publiceren. Sanderink weet dus wat hem te wachten staat. Kamps: 'De keuze is aan Gerard Sanderink of ik wel of niet in Hoger Beroep ga. Daarvoor heeft hij 72 uur de tijd.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7465114). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.