Managed hosting door True

Ook voor Gartner is duurzaamheid codewoord

Event | Gartner Symposium

 

‘Organisaties moeten it inzetten voor duurzame groei in turbulente tijden (..) want technologie staat vandaag in het epicentrum van elke onderneming’. Dat was het moto tijdens het openingsevent van het Gartner Symposium in Barcelona. Daar zijn zowat 335 Belgische cio’s aanwezig waarvan 120 top ict’ers uit de overheid.

Het laatste live-symposium dateert van 2019 en dus was iedereen best blij dat het weer in levende lijve kon. Duizenden cio’s uit 75 landen namen het vliegtuig naar Barcelona. Daar kregen ze te horen dat digitaal tegen 2030 de emissies kan reduceren met tien procent. ‘Dat is zoveel als de emissies van alle wagens, bussen en taxi’s samen.’

Vier jaar geleden was voor zes op de tien ceo’s groei de grote prioriteit. Vandaag gaat dat nog maar op voor veertig procent. Tekort aan apparatuur maar ook de onzekere tijden door de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis verleggen de accenten.

Er werd dan ook opgeroepen om duurzaamheid in alle contracten op te nemen. ‘En met duurzaamheid bedoelen we klimaat en omgeving, sociaal en governance’, aldus vicepresident analyst Daniel Sanchez-Reina. Hij lanceerde in goede Gartner traditie enkele nieuwe buzz-woorden zoals intelligent connected infrastructure en implement and energy and optimisation system. Pro-actieve datagedreven beslissingen zouden de energiekost met vier tot vijftien procent kunnen terugdringen.

Sanchez-Reina hield ook een pleidooi voor meer ‘autonome’ aankoopsystemen waarbij gebruikgemaakt wordt van artificiële intelligentie, machine learning en natural language processing. Daardoor kan je niet alleen een grotere waaier van leveranciers aanspreken maar zou het ook de efficiëntie verhogen en de duurzame aanpak van de verkopers versterken.   

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7431694). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.