Managed hosting door True

Closing the Loop recyclet in Duitsland telefoons

 

Het Amsterdamse bedrijf Closing the Loop gaat voor elke nieuwe telefoon die Vodafone Duitsland aan zijn klanten verkoopt, een apparaat aan het einde van zijn levensduur inzamelen. Dit gebeurt in een land dat geen formele recycling-capaciteit heeft.

Vodafone garandeert dat voortaan elk jaar minstens een miljoen apparaten worden gecompenseerd en dus ook worden ingezameld. Closing the Loop kondigt vandaag deze samenwerking aan met Vodafone in Duitsland. De mobiele operator en de aanbieder van milieudiensten gaan samen de afval-compensatie opschalen.
 
Deze één-voor-één-aanpak betekent dat elke telefoonkoper bewust wordt gemaakt van de mogelijkheid een toestel 'groener' te maken. In landen als Ghana, waar arbeidskrachten betaald worden om kapotte telefoons veilig op te halen, komen extra banen.  De Amsterdammers begonnen in 2016 met deze dienst. De deal met Vodafone is voor hen een grote doorbraak. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7370570). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.