Managed hosting door True

Afas neemt na 12 jaar afscheid van AZ

 

Bas van der Veldt, ceo van AFAS Software en Robert Eenhoorn, directeur Algemene Zaken van AZ. (credits: AZ Media/Ed van de Pol).

Afas Software stopt na twaalf seizoenen als hoofdsponsor van AZ. De naamgever van het stadion en trainingscomplex speelde een belangrijke rol in de wederopstanding van de Noord-Hollandse club.

Het familiebedrijf uit Leusden schonk de Alkmaarders het vertrouwen toen de club door het faillissement van DSB Bank zonder geldschieter kwam. Met Afas op het shirt won AZ in 2013 de KNVB-beker. Bovendien werd in twaalf Afas-seizoenen tien keer Europees voetbal afgedwongen. De jeugdopleiding maakte met Afas als partner eveneens furore.

Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, is Afas zeer erkentelijk: ‘We kwamen van ver, maar zij hebben de club door dik en dun gesteund.’ Ook Afas-topman Bas van der Veldt kijkt terug op een goede samenwerking. In 2010 was dit avontuur niet zonder risico’s. Maar het sponsorschap bleek een schot in de roos. ‘Buiten de landelijke bekendheid die het ons familiebedrijf heeft gebracht, is het een prachtig voorbeeld dat financiële stabiliteit leidt tot succes,’ verklaart Van der Veldt. Sinds de samenwerking is Afas uitgegroeid tot één van de meest gerenommeerde softwarebedrijven van Nederland. Eenhoorn: ‘AZ is dan ook trots een bijdrage te hebben kunnen leveren aan de groei en bekendheid van het merk.’

Circus

AZ moet dus op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor en partners voor het wedstrijdshirt, het gerenoveerde stadion en de jeugdopleiding. Net als Ajax heeft de Noord-Hollandse club een voorcontract getekend met de gok-organisatie Unibet. Het contract met Afas loopt nog tot het einde van dit seizoen.

Afas heeft overigens meerdere sponsoractiviteiten. Het softwarebedrijf verbond zijn naam aan het Circustheater. Afas Live en het Afas Theater in Leusden zorgen ook voor naamsbekendheid.


Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7268212). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.