Managed hosting door True

Populariteit vingerafdruk-chip neemt toe

 

HAARLEM - Steeds meer halfgeleiderproducenten zijn bezig met de ontwikkeling van zogeheten vingerafdruk-chips, bedoeld om de computergebruiker te identificeren.

De chips gelden als vervanging voor, of aanvulling op ’gebruikersnaam en paswoord’. Ze spelen in op de trend naar een betere beveiliging van computersystemen, netwerken en databases. De chips vormen een van de eerste resultaten van de biometrische wetenschap, en zijn bedoeld om databasediefstal en inbreken terug te dringen.   Volgens The Wall Street Journal dichten chipbedrijven zichzelf, vergeleken met leveranciers van rivaliserende technieken zoals optische scanning, grote voordelen toe bij de ontwikkeling van vingerafdruktechnieken. De reden daarvoor is dat de door hen ontwikkelde chips steeds compacter worden en daardoor gemakkelijker in kleine ict-apparatuur, zoals mobiele telefoons, computermuizen, pda’s en smartcards kunnen worden geplaatst.   Zo zijn de laptops van MicronPC, Samsung, Nec en Acer al uitgerust met beveiligingschips van STMicroelectronics en het nauw gelieerde Veridicom.   Marten Dijkstra

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7260). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.