Managed hosting door True

Atos berekent ecoscore mobiele telefoons

 

EcoAct - onderdeel van Atos - gaat een leidende rol spelen in het Eco Rating-project, een pan-Europees certificeringsprogramma van vijf Europese mobiele operators: Deutsche Telekom, Orange, Telef├│nica, Telia en Vodafone. Samen willen zij consistente en accurate informatie aan retailers verstrekken over de milieu-impact van de productie, gebruik, transport en afval van smartphones.

EcoAct biedt consultancydiensten en projectmanagement aan rond duurzaamheid en heeft de methodologie ontwikkeld die ten grondslag ligt aan het Eco Rating -keurmerk. Eco Rating moet het mogelijk maken een bredere certificering van mobiele telefoons op te stellen en laat operators inspelen op de groeiende behoefte aan duurzame apparaten.

Het programma begint met het beoordelen van een reeks telefoons van zestien merken, onder meer Samsung, Nokia, Oppo, TCL/Actatel en Xiaomi. Later zullen daar andere merken bijkomen. Sinds juni hebben de operators het Eco Rating-keurmerk geïntroduceerd op verkooppunten in 24 Europese landen, België en Nederland zijn daar voorlopig nog niet bij.

Elke telefoon kan maximaal honderd punten krijgen. De score geeft een indicatie van de duurzaamheid gedurende de gehele levenscyclus van het apparaat. Het keurmerk belicht ook aanvullende informatie over levensduur, de mate waarin apparaten gerepareerd en gerecycleerd kunnen worden, klimaatefficiëntie en een duurzaam en efficiënt gebruik van materialen en grondstoffen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7216164). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.