Managed hosting door True

It-budgetten hardst geraakt in West-Europa

 

Daling

De it-budgetten in West-Europa kennen dit jaar een reductie van liefst 11,2 procent. Daarmee zijn cio's in onze regio het hardst getroffen. Maar ook voor de groei in 2021 zijn we de pineut met een toename van amper 1,8 procent. Dat blijkt uit het jongste virtuele Gartner Symposium.

Wereldwijd klokt de reductie van de it-budgetten dit jaar af op -7,3 procent. Corona is ongetwijfeld de grote boosdoener. Vooral datacentersystemen (-10 procent) en computertoestellen (-16 procent) moeten het ontgelden. Maar Europa, dat het zwaarst getroffen is door corona, heeft te kampen met een achteruitgang van liefst 11,2 procent (ter vergelijking de Verenigde Staten 6,9 procent). Een lelijke krimp maar ook voor volgend jaar ziet het er niet goed uit. De US ziet de it-budgetten volgend jaar stijgen met 5,6 procent, in West-Europa nog geen 2 procent. Gartner heeft dan ook een speciale sessie opgezet over hoe je een budgetkrimp het best kan aanpakken.

Gartner beveelt alvast om de uitgaven goed in kaart te brengen en haalt een benchmark aan waarbij de belangrijkste kosten gaan naar outsourcing (37 procent), software en public cloud diensten (beide zo’n vijfde van de uitgaven) en hardware (13 procent). Het consultancybedrijf heeft tevens een tiental regels vooropgezet. Snij de eerste keer hard genoeg, maar wees voorzichtig met personeel, reduceer projecten maar zet ze niet definitief in de koelkast, ga voor quick-wins, heronderhandel contracten, betaal minder, zijn enkele aanbevelingen.

En communicatie blijft van levensbelang, vooral ook om onzekerheid weg te nemen. Gartner vindt dat cio’s een cost-management plan moeten invoeren met een focus op besparingen, kostoptimalisatie en kostcutting waarbij alles in kaart wordt gebracht, van licenties tot outsourcing onder het motto: wat je kan meten, kan je managen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7089427). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.