Managed hosting door True

Flex IT helpt FIA-leden bij it-recycling

 

Flex IT Distribution verschaft leden van autosportbond FIA toegang tot zijn it-terugkoopprogramma. De aangesloten autosport- en mobilityclubs kunnen hun oude hardware verkopen aan de Leidse it-distributeur en krijgen hier circulaire it-producten voor terug. Dit is naar eigen zeggen een milieuvriendelijke en kostenefficiënte manier voor de FIA-leden om hun it-omgeving te vernieuwen.

De FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) is een internationale federatie van verschillende nationale auto- en motorsportclubs en is vooral bekend als bestuursorgaan van sportevenementen zoals de Formule 1, Formule E en de 24 uur van Le Mans. Aan deze bond zijn enkele honderden mobility- en autosportclubs wereldwijd verbonden.

De bond zet in op duurzaamheid en heeft als doelstelling om de milieu-impact van de aangesloten clubs terug te brengen, bijvoorbeeld door de inzet van circulaire it. De FIA doet hiervoor een beroep op Flex IT Distribution. Aangesloten FIA-clubs kunnen hun oude hardware verkopen aan Flex IT. Die Leidse it-distribiteur kan hier, indien nodig, refurbished producten voor terug leveren.

Flex IT Distribution is de distributiedivisie van de Infotheek Group. Het bedrijf uit Leiden is gespecialiseerd in circulaire it: het verkopen en verhuren van refurbished apparatuur. Het beschikt over twee refurbishment-centra (Leiden en Polen) met een totale oppervlakte van meer dan twintigduizend vierkante meter en verwerkt jaarlijks ruim één miljoen producten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6955765). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.