Managed hosting door True

Ict groeide in 2019 met 3,7 procent

 

De ict-sector was na de bouw de sterkste groeier in 2019. De productie van de sector informatie en communicatie nam met 3,7 procent toe. De productie van de industrie groeide vorig jaar ook, maar was met 0,8 procent minder sterk dan in 2018. Vooral de productie van machines en apparaten nam toe.

Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het vierde kwartaal van 2019 met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. Ook in elk van de voorgaande drie kwartalen was de groei 0,4 procent.

Het CBS maakte ook de nieuwe arbeidsmarktcijfers bekend. Het aantal vaste banen groeide met tweehonderdduizend  Volgens de christelijke vakbond CNV maakt het vaste contract een comeback na een jarenlange trend van flexibilisering in de arbeidsmarkt. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6878810). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.