Managed hosting door True

Ict-sector wil over tien jaar klimaatneutraal zijn

Branchevereniging onderschrijft klimaatdoelen van kabinet

 

Nederlandse bedrijven die actief zijn in de ict, willen in 2030 klimaatneutraal zijn. Om dit kracht bij te zetten, onderschrijft de sector het Klimaatakkoord van het kabinet. Directeur Lotte de Bruijn van branchevereniging NLdigital zette hiervoor gisteren haar handtekening.

Het kabinet presenteerde in juni het Klimaatakkoord, waarin voor de komende tien jaar maatregelen zijn vastgelegd om de samenleving klimaatneutraal te maken. In de brief die NLdigital ondertekende, onderkent de branchevereniging de urgentie van het klimaatprobleem, onderschrijft ze de verduurzaming binnen de ict-sector en belooft ze een bijdrage te leveren aan de realisatie van de klimaatdoelen in andere sectoren. 

Verduurzaming

"Digitalisering, energievoorziening en circulariteit komen in onze sector dagelijks samen"

Volgens De Bruijn is de digitale sector op twee manieren betrokken bij het Klimaatakkoord: via zijn eigen verduurzaming en door andere sectoren te helpen verduurzamen. Zo zou het de sector zijn gelukt het energieverbruik los te koppelen van de exponentiële groei van data en om de gebruikte energie grotendeels uit duurzame bronnen te betrekken. 

Digitale technologie speelt volgens de directeur van de branchevereniging ook een rol in het verminderen van energieconsumptie in sectoren als de industrie, mobiliteit, landbouw en het toekomstige energiesysteem. ‘De grote transities van digitalisering, energievoorziening en circulariteit komen in onze sector dagelijks samen’, zegt De Bruijn. 

Bij NLdigital zijn ruim zeshonderd ondernemingen aangesloten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6815506). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.