Managed hosting door True

Grote campagne preventie cybercrime van start

 

phishing

Een nieuwe publiekscampagne roept burgers op zich beter te beschermen tegen internetcriminaliteit. Reden is dat cybercriminelen steeds geraffineerder te werk gaan, met name in phishing-technieken.

Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) trapte afgelopen zaterdag tijdens de Landelijke Veiligheidsdag in Almere de campagne 'Eerst checken, dan klikken' af.

Daarop tekenden meer dan twintig partijen, waaronder bedrijven en brancheorganisaties, het convenant 'Preventie cybercriminaliteit'. Samen met de ministeries van Justitie en Economische Zaken trekken ze op in de strijd tegen internetcriminaliteit. Onder meer banken, internet- en telecombedrijven gaan klanten stimuleren preventieve maatregelen te nemen, zoals het gebruik van een virusscanner en verschillende sterke wachtwoorden.

Omdat fraudeurs steeds handiger worden in het verkrijgen van toegang tot computers, tablets en smartphones, is het volgens Grapperhaus belangrijk dat we zelf ook alerter op internet worden.

Noord-Holland

Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland (RPCNH) doet mee aan de ‘Eerst checken, dan klikken’-bewustwordingscampagne. De organisatie stelt zijn ‘MKB Phishing Test’-gratis beschikbaar aan midden- en kleinbedrijven in Noord-Holland. De organisaties stuurt actief phishingmails naar werknemers van deelnemende organisaties om hiermee de veiligheid en cyberweerbaarheid van de eigen organisatie in kaart te brengen en te verbeteren. Daarnaast voorziet RPCNH tien organisaties in Noord-Holland van maatwerktrainingen en organiseert het een cybercrime-event voor de gehele provincie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6670329). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Maatschappij

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.