Managed hosting door True

ACM conformeert ethische code aan nieuwe tijd

‘Ict’ers aller landen, neem uw verantwoordelijkheid’

 

De Association for Computing Machinery (ACM) heeft haar Code of Ethics and Professional Conduct aangepast. In het oog van de groeiende alomtegenwoordigheid van computers in de samenleving roept de herziene code de ict-beroepsgroep krachtig op om zijn vaardigheden in dienst van de maatschappij te stellen.

ACM's ethische gedragscode is een verzameling principes en richtlijnen die zijn ontworpen om computerprofessionals te helpen ethisch verantwoorde beslissingen te nemen in de beroepspraktijk. Het bevestigt bovendien de plicht van deze professionals, zowel individueel als collectief, om hun vaardigheden te gebruiken ten bate van de maatschappij.

Als gevolg van de toenemende prevalentie van computertechnologie in de samenleving heeft ACM haar ethische code bijgewerkt en nieuwe verantwoordelijkheden voor computerprofessionals toegevoegd. Volgens de associatie evolueren computersystemen en de maatschappij op onverwachte manieren. Ze roept de beroepsgroep dan ook op om deze veranderingen nauwlettend te volgen, nieuwe ethische verantwoordelijkheden te erkennen en alles in het werk te stellen om diegenen te beschermen die op wat voor manier ook in contact staan met hun systemen.   

ACM-president Cherri M. Pancake licht toe dat de beste professionele organisaties, ethisch gedrag de basis voor hun dienstverlening aan de gemeenschap maken. ‘En de meest tastbare uitdrukking van dat engagement is een ethische code. Omdat computergebruik nu onlosmakelijk verbonden is met bijna elk aspect van de samenleving, hebben de acties van computerprofessionals meer dan ooit effect. Het is noodzakelijk dat iedereen in ons veld acteert op verantwoorde wijze.’

 

Code of Ethics

ACM’s Code of Ethics and Professional Conduct wordt beschouwd als de standaard voor het computerberoep en is overgenomen door professionals, organisaties en technologiebedrijven over de hele wereld. ACM verwacht van al haar bijna honderdduizend leden uit 190 landen dat zij zich houden aan deze code en dus ethisch professioneel gedrag aan de dag leggen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6413377). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.