Managed hosting door True

Veel it-beslissers zien in Brexit toekomst

 

Zeven van de tien it-beslissers op het Europese vasteland zien het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU als een kans voor hun organisatie. Dat blijkt uit een onderzoek van de wereldwijde cloud- en netwerkaanbieder Interoute. Belgen, Fransen, Italianen en Zwitsers zijn het meest optimistisch over de Brexit in hun voorspellingen voor 2018.

Meer dan achthonderd Europese it-beslissers uit negen West-Europese en Scandinavische landen hebben aan het onderzoek deelgenomen. Het ondernemersvertrouwen rondom de Brexit is het grootst in Frankrijk (83 procent) en België (78 procent), en het laagst in Zweden (49 procent). In Nederland strandt het op 63 procent.

De vooruitzichten betreffende de Brexit waren over het algemeen in heel Europa positief. Toch gelooft 63 procent van de it-leiders dat de Brexit ook het gevaar van het uiteenvallen van de EU met zich meebrengt. In Duitsland acht men dat gevaar het grootst (78 procent), in Denemarken het kleinst (46 procent). In België verwacht 60 procent van de cio’s dat de Brexit mogelijk het begin van het einde van de EU is. In Nederland ligt dat percentage precies even hoog.

Vanwege het veranderende politieke klimaat geeft 95 procent aan dat de Brexit een directe invloed op het besluitvormingsproces heeft gehad. Aan de andere kant zegt 96 procent dat de algehele politieke onzekerheid in Europa op dit moment (zoals bijvoorbeeld het buitenlandse beleid van Amerika en Rusland) de besluitvorming beïnvloedt. Organisaties zijn gedwongen om te reageren op het veranderende zakelijke landschap. Drie van de vijf organisaties (61 procent) zetten in op nieuwe projecten voor digitale transformatie als antwoord op de dynamiek en ontwikkelingen. België is één van de koplopers bij die focus op digitale transformatie. 68 procent van de it-beslissers is bezig met projecten voor digitale transformatie of met de technologische infrastructuur om doorlopende innovatie mogelijk te maken.

De belangrijkste drijfveren voor digitale transformatieprojecten die in heel Europa genoemd werden: kostenverlaging door het verbeteren van operaties (46 procent), het verbeteren van de werknemerservaring door meer mobiele en sociale mogelijkheden (45 procent) en het verbeteren van de klantervaring (41 procent).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6240392). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.