Managed hosting door True

Publiek kan kiezen voor Europese prijs uitvinder

 

Op 9 juni reikt het Europees Octrooibureau voor de elfde keer de 'European Inventor Awards' uit, ditmaal in Lissabon. In totaal zijn in vijf categorieën vijftien uitvinders genomineerd. Een aantal nominaties is ict-gerelateerd, waaronder die voor de Nederlander Anton van Zanten voor het rijveiligheidsysteem ESB. Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt voor een van de genomineerde uitvinders. Online stemmen kan nog tot en met 31 mei aanstaande.

De Nederlandse ingenieur Anton van Zanten is genomineerd voor European Inventor Awards 2016, de jaarlijkse uitvindersprijzen van het Europees Octrooibureau (EOB). Van Zanten is de uitvinder van het Elektronisch Stabilisatie Programma (ESB), een volgens het EOB baanbrekend rijveiligheidssysteem voor auto’s. Hij is samen met twee andere finalisten genomineerd voor een European Inventor Award in de categorie Lifetime Achievement Award.

Naast deze categorie zijn er nog vier andere categorieën: Industrie, Midden- en kleinbedrijf, Onderzoek en Niet-Europese landen. In elke categorie zijn er drie genomineerden en bepaalt een internationale jury uiteindelijk de winnaar. Daarnaast is er een publieksprijs, waarbij alleen de mening van het publiek telt. Stemmen kan nog tot en met 31 mei 2016. 

Ict-uitvinders

Op ict-vlak zijn er naast Van Zanten nominaties voor het Belgisch/Franse team van Joan Daemen en Pierre Yvan voor hun dubbelversleutelde smartcard-encryptie (categorie Industrie), de Portugese wetenschappers Elvira Fortunato en Rodrigo Martins voor hun papiergebaseerde transistors (categorie Onderzoek) en de Indiaas-Amerikaanse uitvinder Arogyaswami Paulraj en zijn team onderzoekers van de Stanford University voor hun pionierswerk om de prestaties van cellulaire netwerken en draadloze modems te verbeteren middels de methode Mimo: multiple input, multiple output (categorie Niet-Europese landen).

Er kan worden gestemd via www.epo.org en www.facebook.com/europeanpatentoffice.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5764231). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.