Managed hosting door True

Protinus IT scoort hoog op CO2 Prestatieladder

 

Protinus IT uit Houten heeft het CO2 Prestatieladder-certificaat behaald op het hoogst mogelijke niveau, te weten niveau 5. Daarvoor heeft de ict-makelaar bij sourcingtrajecten een door DNV-GL uitgevoerde audit succesvol doorlopen. De CO2-Prestatieladder is een instrument dat bedrijven helpt bij het reduceren van CO2. Opdrachtgevers die de ladder inzetten bij aanbestedingen belonen bedrijven die CO2-reductie serieus nemen met fictieve korting op de inschrijfprijs.

De Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) is verantwoordelijk voor de CO2 Prestatieladder. Het duurzaamheidsinstrument is oorspronkelijk gezet voor de grond-, weg- en waterbouw, maar wordt inmiddels ook in andere sectoren ingezet. Volgens Marcel Nulden, algemeen directeur van Protinus IT, zijn er momenteel drie it-bedrijven die dit certificaat hebben behaald.

Aardbol

'Wij hebben deze aardbol te leen van de komende generaties. Wij zijn ons binnen onze organisatie bewust van onze maatschappelijke positie en houden binnen de opzet van onze propositie daarmee strikt rekening', zegt  Nulden. 'Het is voor een snel groeiende organisatie als de onze best een uitdaging geweest om daar bovenop extra reductiedoelstellingen te realiseren. En toch is ons dat gelukt.'

'Naast interne maatregelen, zoals het terugdringen van het energieverbruik op kantoor en onderweg, willen wij binnen de leveranciersketen, waarbinnen onze organisatie inmiddels haar plaats heeft, een proactieve rol spelen. Over deze keuzes hebben wij uiteraard goed nagedacht. Protinus IT heeft daartoe een vijftal projecten in stelling gebracht, die wij zowel richting onze leveranciers als onze klanten hebben geïnitieerd. Bewustwording binnen de gehele it-waarde- en distributieketens is hierin de leidraad', aldus Nulden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5274297). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.