Managed hosting door True

Colt stuurt medewerkers op fiets naar Frankfurt

 

Zeventig Colt-medewerkers uit tien verschillende landen stappen vrijdag 5 september 2014 op de fiets voor een tocht van gemiddeld 550 kilometer naar Frankfurt. Het doel is om zestigduizend euro in te zamelen voor organisaties die kwetsbare kinderen ondersteunen in de steden waar Colt actief is. De Nederlandse deelnemers fietsen voor Leefkringhuis. Dit is een kleine stichting in Amsterdam, die onder andere 24-uursopvang, ambulante hulp en voeding verzorgt voor kwetsbare kinderen en hun ouders.

De fietstoer vindt voor de derde keer plaats. In 2012 vertrokken zestien renners van Londen naar Parijs en in 2013 reden 36 renners vanuit Parijs naar Amsterdam. Dit jaar is het aantal deelnemers dus bijna verdubbeld met als inzet fondsenwerving om lokale stichtingen te helpen hun goede werk voort te zetten. Colt organiseert de gehele tocht met eigen mensen en deze wordt financieel mogelijk gemaakt door Infinera en NSC Global. Het Colt-team is verantwoordelijk voor de route, de veiligheid en de logistiek.

De CSR Bike Ride volgt kort na de Learning and Communities Month, waarbij Colt-medewerkers in juni gezamenlijk 1140 uur besteedden met honderd kinderen in zeven steden. In Amsterdam bezochten leerlingen van Scholengemeenschap Reigersbos in juli het datacenter van Colt. Beide campagnes helpen kansarme kinderen hun leven te verbeteren. Colt richt zich daarbij op kinderen en jongeren uit de steden waar de organisatie actief is en die de technologie en vaardigheden van Colt kunnen gebruiken.

Gewoon nodig

Peter Veenman, vice president Country Representative Benelux bij Colt Technology Services, zit zelf ook op de fiets naar Frankfurt. ‘Wij zijn in een bevoorrechte positie om dit te kunnen en te mogen doen. Ook in onze welvarende maatschappij zijn er veel kinderen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Een groep van meer dan twintig mensen is betrokken bij de organisatie van deze fietstocht. Daarnaast natuurlijk de zeventig deelnemers en alle medewerkers, familieleden en vrienden die de tocht sponsoren om het gewenste donatiebedrag op te halen. Ik stel het dan ook bijzonder op prijs dat Colt dit soort initiatieven niet alleen faciliteert, maar ook structureel aanmoedigt. Het is gewoon nodig.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5164338). © Jaarbeurs IT Media.

7,3


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.