Managed hosting door True

Durabilit maakt kans op Europese energieprijs

 

De Greener Network Calculator van ict-leverancier Durabilit is genomineerd voor de Sustainable Energy Europe Awards 2012 van de Europese Commissie. Dit zijn de belangrijkste duurzame energie-awards in Europa. Durabilit is genomineerd in de categorie ‘Energie Consumptie'. De Greener Network Calculator geeft inzicht in hoeveel kooldioxide-uitstoot en energie er gereduceerd wordt, wanneer men netwerkhardware hergebruikt in plaats van de aanschaf van nieuwe hardware.

Durabilit ontwikkelde samen met prof. dr. ir. Harold Krikke groene kooldioxideneutrale it-oplossingen en de Greener Network Calculator. Een groot deel van het energieverbruik en kooldioxide-uitstoot van de levenscyclus van een product vindt plaats ten tijde van de productiefase van nieuwe hardware. Een kooldioxide-uitstootreductie van 40 tot 90 procent en tegelijkertijd een reductie van 20 tot 90 procent op kosten zijn haalbaar met het it-concept van Durabilit, zonder dat er aan kwaliteit wordt afgedaan.

De Europese Commissie roemt het hergebruikconcept met calculator van Durabilit. Daarnaast wordt het bedrijf geprezen voor zijn constante promotie van groene it-oplossingen. Zo zet het bedrijf gebruikte of refurbished hardware, zoals routers en switches, in sinds zijn oprichting in 2005. Andere finalisten in de categorie van Durabilit zijn Deutsche Bahn, Nokia en Velux. De overall winnaars worden bekend gemaakt op 19 juni 2012 tijdens de ‘Sustainable Energy Europe Awards Ceremony'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4512628). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Interessante ontwikkeling. Waarom wordt er zo weinig aandacht besteedt aan de EUSEW? Leuk dat Nederland ook eeninzending heeft.

Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.