Managed hosting door True

Intel brengt ICT en mode bij elkaar

 

Modeontwerper Roland Mouret en Intel presenteren drie decoratieve 'skins' voor laptops, die in een beperkte oplage gemaakt zullen worden.

De skins, eigenlijk een soort jasjes, transformeren gewone laptops tot stijlvolle, begeerlijke modeartikelen. De Roland Mouret Laptop Skins for Intel zijn speciaal ontworpen voor een groeiende groep mode- en technologiebewuste mensen. Ze zien hun laptop als een onmisbaar accessoire - zowel zakelijk als privé - dat stijl en persoonlijkheid verdient.

De Roland Mouret Laptop Skins for Intel zijn uitgevoerd in een dessign dat de couturier ook in zijn kledingontwerpen toepast. De nieuwe Cruise-collectie, die vanaf november in de winkel ligt, bestaat uit elegante lichtgewicht reiskleding. Een prima combinatie dus met de flinterdunne en vederlichte laptops voorzien van Intel Centrino mobiele technologie. Maar ook door de meeste andere gangbare laptopmodellen zijn de skins makkelijk ’aan te trekken’.

Voor de skins koos Mouret stoffen die goed passen bij de moderne laptopontwerpen: meestal zwart, wit of roestvrij staal. Daarmee kwam hij tot drie variaties, die samen bij vrijwel alle bestaande laptops passen: Swarovski crystal, Red en Stone. De Swarovski crystal is een monochrome variant, bedekt met een dunne laag Swarovski kristallen, waardoor de suggestie van glinsterende juwelen ontstaat. De Red gebruikt een opvallende rode variant van het dessin, geprint op een dun metaalkleurig materiaal en beschermd door een transparante folie. De Stone is een subtielere versie met hetzelfde dessin in metallic groen en grijs.

Het is voor het eerst dat Mouret - voor zijn kleding én de skins - gebruik maakt van bedrukte stoffen. Het gebruikte dessign is sterk beïnvloed door het art deco van de jaren twintig. Toen ging het om een samensmelting van natuurlijke en technologische invloeden in elegante patronen, en dat past - aldus Mouret - perfect bij het concept van laptop skins.

Niet alleen de buitenkant van de laptop is aangepakt door Mouret. Er zijn ook digitale versies van de skins, in de vorm van wallpapers, screensavers en kleurenschema’s. Deze kunnen eenvoudig en gratis gedownload worden vanaf www.intel.com/laptopskins.

Steeds meer mensen omarmen de moderne mobiele technologie. Door samen te werken met Roland Mouret, laat Intel zien dat technologie ook stijlvol en persoonlijk kan zijn. Maar ook exclusief, want er zullen slechts driehonderdvijftig skins gemaakt worden. Ze zijn alleen verkrijgbaar via de modewebsite www.net-a-porter.com/laptopchic.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/375184). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.