Managed hosting door True

Tech Data organiseert 17de keer Partner Event

 

Distributeur Tech Data organiseert voor de 17de keer zijn Tech Data Partner Event op 27 januari in de Home Boxx in Nieuwegein. Tom Coronel, de Nederlandse autocoureur, is dit jaar de Partner Event beurspresentator. Monique Roelofsma belicht wat resellers dit jaar kunnen verwachten.

1: Voor de 17e keer het Partner Event, wat maakt het Partner Event zo bijzonder dat dit al de 17e opeenvolgende keer is?
Het Tech Data PE is het IT evenement van het jaar. Elk jaar weer is het een succes en laten wij verbetering zien t.o.v voorgaande jaren. Wij luisteren naar en evalueren met de vendors en resellers en nemen dit serieus mee naar een volgend event. Het is het event waar alle resellers & vendors voor uitgenodigd worden. Je merkt ook dat er vanuit de reseller, maar ook zeker vanuit de participerende vendor actief actie wordt ondernomen. Ze benaderen elkaar en zien het PE als perfect event voor een ontmoeting of om eens bij te praten over de strategie.

2: Zijn er in al die jaren gebeurtenissen geweest die je zijn bijgebleven?
Elk Partner Event, en ik heb er al heel veel meegemaakt, kan ik me nog aardig goed herinneren. Maar, het jaar 2007 vergeet ik, en meerder mensen met mij, nooit meer! Precies op deze dag was er een weeralarm afgegeven ivm een enorme storm. Auto's waaiden van de weg, treinen reden niet meer, dakpannen vlogen van de daken, echt extreem. Ondanks de storm was het toch een succesvol event. Er waren ongeveer 1000 resellers die de storm getrotseerd hadden, maar eenmaal in de betonnen evenementenhal in Rijswijk had je het niet meer in de gaten. Op een of andere manier brengt dit soort extremen ook een soort van saamhorigheid. Was al met al super gezellig.

3: Wat zou de reden moeten zijn voor resellers om dit jaar naar het Tech Data Partner Event te komen, wat is er zo speciaal dit jaar?
Elk jaar is speciaal. Dit jaar staan er, door de verschillende overnames, een aantal nieuwe, zeer interessante, participerende vendors op de beurs. Dit jaar hebben wij maar liefst ruim 10 nieuwe vendors! N.a.v. onze diversivicatiestrategie is de slogan, ‘Collection of specialists' geboren, een verzameling van specialisten zoals TD Maverick, Brightstar, TD Azlan/Enterprise. Zeer interessant om kennis te maken met zowel de nieuwe vendors als de Tech Data specialisten. Het thema Make. IT Fast geeft al aan dat snelheid essentieel is in distributie, dus voor onze resellers een mooi moment om de nieuwe ontwikkelingen en strategien voor 2011 vanuit Tech Data, de vendors en van elkaar te vernemen. Tom Coronel, de nederlandse autocoureur is dit Partner Event beurspresentator.

4:Een uniek onderdeel van de beurs is de mogelijkheid om gebruik te maken van de verschillende foodcourts en een gezellig drankje, waarom doen jullie dat?
Hier houden wij toch van?! De interne mens wil ook wat. De beursdeuren gaan om 1600uur open en vanaf dit moment is er de mogelijkheid om wat te eten en te drinken. Het geeft een stukje gezelligheid, en de beurs is best groot dus het geeft ook een moment van ontspanning. Je kunt je weer opladen voor de gesprekken die je gaat voeren. Eten en drinken is, in mijn beleving, altijd een belangrijk onderdeel en ook zeker bij het netwerken.

5: Na een lastige periode in de ICT hoe makkelijk, of moeilijk is het om leveranciers mee te laten doen?
Het is absoluut een feit dat de ontwikkelingen in de markt leveranciers kritischer maakt in het uitgeven van marketingbudgetten.
Echter blijft het een feit dat het Partner Event binnen Nederland een van de weinige ICT beurzen is, waar nog ruim 2000 klanten op af komen in 4 uur tijd.
Voor leveranciers blijft het zeker in een stagnerende markt belangrijk om zichtbaar te blijven en daar is het Partner Event een uitgelezen moment voor.
80% van de bezoekers komen uit het SMB en dat is juist de doelgroep die onze leveranciers zelf niet zien en spreken. Je merkt dat leveranciers hier toch nog altijd een deel van hun budget voor willen reserveren en ook het nut zien van het aanwezig zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3750670). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Ik kom elk jaar weer, supergezellig en top georganiseerd door Monique!

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.