Managed hosting door True

SAP moet Oracle 1,3 miljard dollar betalen

 

De Duitse softwaregigant SAP moet van een Californische rechtbank in Oakland Oracle 1,3 miljard dollar (970 miljoen euro) schadevergoeding betalen wegens schending van auteursrechten. SAP gaat waarschijnlijk in beroep.

SAP staat voor de rechtbank omdat dochteronderneming TomorrowNow onrechtmatig miljoenen bestanden van concurrent Oracle heeft gedownload. SAP was bereid 30 miljoen euro schadevergoeding te betalen. Oracle vroeg om een schadevergoeding van ruim 1,65 miljoen dollar.

Oracle-directeur Larry Ellison zegt dat TomorrowNow voor 4 tot 5 miljard dollar aan software illegaal heeft gedownload en dat dit niet had mogen gebeuren. Dat werd gedaan met een speciale softwaretool genaamd 'Titan'.

SAP vindt het schadebedrag dat het nu moet betalen te hoog en gaat waarschijnlijk in hoger beroep. Analisten zeggen dat de hoge boete SAP verdere groei kan vertragen.

Eerder bleek dat Oracle privé-detectives had ingehuurd om voormalig SAP-ceo Leo Apotheker, inmiddels werkzaam voor HP, op te sporen. HP ziet het gedrag van Oracle als een poging om Apotheker in diskrediet te brengen en schermt hem af. De jacht op Apotheker is nu overigens door Oracle stopgezet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3666607). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.