Managed hosting door True

Europa wil internetprivacy verbeteren

 

De Europese Commissie is van oordeel dat internetgebruikers meer grip moeten krijgen op het gebruik van hun persoonsgegevens en andere persoonlijke data, zeker met de huidige opmars van sociale netwerksites als Facebook. Dit meldt het Belgische Data News.

Concreet wil het uitvoerend orgaan van de Unie surfers uitzicht bieden op "het recht vergeten te worden". "Zelf de controle houden over je informatie, toegang krijgen tot je gegevens en die kunnen wijzigen en verwijderen - dat zijn essentiële rechten die in onze digitale wereld moeten worden gegarandeerd", aldus de Commissie, die donderdag een strategie voorstelde ter bescherming van persoonsgegevens op alle beleidsdomeinen. In 2011 moeten ook concrete voorstellen voor wetgeving volgen.

"Bescherming van persoonsgegevens is een grondrecht", benadrukt bevoegd eurocommissaris Viviane Reding. "Onze wetgeving moet aangepast zijn aan de uitdagingen die door nieuwe technologieën en de mondialisering ontstaan." De huidige gegevensbeschermingsregels dateren echter al van 1995, waardoor een update noodzakelijk wordt.

De strategie die werd voorgesteld, schetst de grote lijnen die de Commissie wil uitzetten. Het gaat dan om een versterking van de rechten van individuen en het zorgen voor een goede bescherming bij het doorspelen van de gegevens buiten de EU, maar ook om een herziening van de regels voor gegevensbescherming bij politie en strafrecht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3621878). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.