Managed hosting door True

Bill Clinton vraagt resellers om steun voor Haïti

 

De voormalige Amerikaanse president Bill Clinton heeft een speech gehouden tijdens de Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC 2010) in Washington. Dit keer kregen ruim 13.000 partners niks te horen over cloud of over de aanpak van Google. Clinton sprak over globale veranderingen en de hulp aan het Caribische eiland Haïti, dat door een aardbeving is getroffen.

Clinton maakte in zijn speech, genaamd ‘Embracing our Common Humanity', zich onder andere sterk voor de hulp aan het Caribische eiland Haïti dat door een aardbeving is getroffen. Hij vroeg Microsoft partners verder te kijken dan hun eigen problemen. Clinton vroeg hen om (financiële) hulp, want het mkb is de ruggengraat van de economie in Haïti. Banken zijn daar niet om de lokale kleine zelfstandige ondernemers te helpen. Het geld moet dus ergens anders vandaan komen.

Clinton maakt zich sterk voor het sneller oplossen van problemen in een wereld waar landen en volken steeds vaker en nauwer met elkaar in contact staan. De problemen zijn de wereld niet uit, omdat er in veel landen nog steeds ongelijkheid bestaat en weinig stabiliteit te vinden is.

Clinton is verder voor een vernieuwd zorgsysteem en meer energievriendelijk gebruik in Noord-Amerika, zoals wind- en zonenergie. Rijke landen hebben dure en complexe zorgsystemen. Terwijl arme landen, zoals Haïti, een nieuw educatiesysteem nodig hebben dat tegen lage kosten kan worden gebouwd en beheerd. Energie- en onderwijs zijn misschien in rijke landen vanzelfsprekend, maar niet in arme landen, herhaalde Clinton.

Clinton, die met stichting ook gebruik maakt van Facebook staat en zo af toe Twittert, zegt dat it-resellers ook goede zaken kunnen doen als ze mee doen in projecten rond ontwikkelingshulp. Ook zou over een paar jaar meer it-conferenties in Zuidelijk deel van Afrika kunnen plaatsvinden. Dat kan, want de 2010 World Cup is succesvol gelopen. Of Microsoft dit van plan is moet nog bekeken worden. In 2011 vindt Microsoft's Worldwide Partner Conference in het Californische Los Angeles plaats.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3429167). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.