Managed hosting door True

ICT~Milieu verwerkt 22,4 miljoen kilo ICT-afval

 

Stichting ICT~Milieu zamelde in 2009 22,4 miljoen kilo aan ict-afval in. Daarvan werd 99 procent hergebruikt. Dat maakt de stichting bekend in de ICT~Milieumonitor 2010. De stichting is onderdeel van brancheorganisatie ICT~Office.

Voor het eerst in jaren is de hoeveelheid ingezamelde ict-apparatuur ongeveer gelijk gebleven. De verslechterde economie heeft blijkbaar ook zijn terugslag gehad op de inzameling van ict-afval, schrijft de stichting in zijn marktmonitor. Het eerste halfjaar van 2010 laat weer een stijging van de inzamelresultaten zien.

In 2008 werd nog 97 procent van de ingezamelde ict-apparatuur gerecycled. In 2009 is 99 procent van het ingezamelde materiaal hergebruikt. Hiervan wordt 85 procent hergebruikt als nieuwe grondstof en de rest als brandstofvervanging. ICT~Milieu zegt hiermee ruimschoots te voldoen aan de wettelijke doelstelling van 75 procent.

Campagne
De stichting sloot in 2009 een overeenkomst met meer dan 350 gemeenten over de afgifte van ict-afval via de gemeentelijke milieustraten aan ICT~Milieu. Daarnaast start de stichting in het najaar van 2010 een campagne. Zo moeten burgers worden aangespoord om hun ict-afval naar de milieustraat te brengen.

De stichting denkt dat er nog steeds te veel afval verdwijnt naar handelaren. Volgens ICT~Milieu komt tweederde van het afval bij handelaren terecht. ‘Deze afvalstroom is oncontroleerbaar en kan tot ongewenste afvaldump leiden in met name het buitenland', aldus de stichting. Daarom heeft de organisatie een brief geschreven aan demissionair minister Tineke Huizinga van VROM om een wettelijke afgifteplicht voor ict-afval zonder de mogelijkheid van doorverkoop aan het buitenland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3409513). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.