Managed hosting door True

Acties BSA kostten bedrijven 11 miljoen euro

 

De juridische acties van de vereniging van commerciële softwarebedrijven BSA tegen de installatie van software zonder licentie kostten Europese bedrijven in 2009 in totaal 11,3 miljoen euro.

De BSA ontving vorig jaar bijna 4000 meldingen over bedrijven die illegale software gebruikten. De vereniging ondernam 2256 juridische acties in heel Europa. "De 11,3 miljoen euro die bedrijven betaalden, zijn enkel de bedragen die het gevolg zijn van de juridische acties van BSA", klinkt het in een persbericht. "De reële kosten liggen veel hoger, want in dit bedrag zijn de juridische kosten van het bedrijf en de indirecte kosten, zoals de verstoring van de bedrijfsactiviteiten, de impact van niet-geplande softwareaankopen op de kasstroom en de schade aan de reputatie van het bedrijf niet opgenomen. Het gebruik van software zonder licentie wordt ten onrechte beschouwd als een manier om kosten te besparen, maar in feite stelt het de onderneming bloot aan enorme risico's."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3303432). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.