Managed hosting door True

Centric en InterSystems samen in zorgtoepassingen

 

Centric Healthcare Solutions is een samenwerking aangegaan met InterSystems Benelux voor het ontwikkelen van innovatieve IT-oplossingen voor de zorgsector. Centric breidt hiermee de dienstverlening naar haar klanten uit met de InterSystems-technologie, die werelwijd veelvuldig wordt toegepast voor het vervaardigen van een platform voor geïntegreerde gezondheidszorg.

Door de samenwerking met Centric krijgt InterSystems veel sneller inzicht in de wensen van Nederlandse zorginstellingen over hun informatiehuishouding. Omgekeerd krijgt Centric gemakkelijker toegang tot direct inzetbare technologie, die zowel de prestaties als de functionaliteit van bestaande applicaties laat toenemen. InterSystems levert naast het relationele en tevens objectgeoriënteerde databasesysteem Caché, ook het integratiehulpmiddel Ensemble en de businessintelligence-oplossing DeepSee. Ensemble speelt een cruciale rol binnen de ICT-ondersteuning bij organisaties. Het is een veelzijdig en uiterst betrouwbaar platform voor het verbinden van mensen, processen en applicaties binnen en tussen organisaties in de gezondheidszorg. Het helpt ziekenhuizen om hun toepassingen en processen snel te integreren en zorgverleners om vitale informatie te delen. Centric ondersteunt haar eindgebruikers op het gebied van implementatie, inrichting, en beheer en realiseert webservices die uiteenlopende applicaties .naadloos met elkaar verbinden.

Met de komst van onder meer het landelijke Elektronische patiëntendossier (EPD) en de noodzakelijke efficiencyverbeteringen bij de zorgverleners, vormt de zorgsector de komende jaren een interessant aandachtsgebied voor IT-bedrijven. André Proost, directeur Centric Healthcare Solutions: "InterSystems is wereldwijd betrokken bij de opzet van EPD's. Haar vernieuwende technologieën bieden een snelle methode om (EPD's) aan te maken en te integreren. Centric beschikt over veel kennis van de primaire bedrijfsprocessen in de zorgsector en heeft zich daarmee ontwikkeld tot een unieke sparringpartner voor ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en geestelijke gezondheidsinstellingen. Door bundeling van onze expertise kunnen we de positie van beide organisaties op de Nederlandse zorgmarkt versterken."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3128452). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.