Managed hosting door True

'Bedrijfsfaillissementen stijgen dramatisch'

 

Failliet

Over het eerste halfjaar zijn 4482 bedrijven failliet gegaan. Ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar is sprake van een stijging van 59%. In het tweede kwartaal is het aantal bedrijven dat failliet is gegaan opnieuw sterk gestegen.

Was in het eerste kwartaal sprake van een stijging van 52% in het laatste kwartaal is de stijging zelfs al 67%. Voor heel 2009 zijn zeker meer dan 10.000 bedrijfsinsolventies te verwachten, Aldus blijkt uit onderzoek van www.Curatoren.nl.

De zwaarst getroffen branches zijn de bouw (560; +41%) en de zakelijke dienstverlening(380; + 130%). "Met name de bouw is opmerkelijk omdat het EIB recent heeft aangegeven dat men 'pas' in het derde kwartaal als gevolg van de recessie veel ontslagen in de bouw verwacht. In deze sector zijn dus zeker nog aanzienlijk veel faillissementen te verwachten," Aldus Guus Landheer van curatoren.nl.

Regionaal zijn het met name Noord-Brabant, Utrecht en Friesland die stijgingen van 100% of meer vertonen. Limburg en Zeeland en Flevoland lijken met minder dan 40% toename nog relatief weinig last te hebben van de recessie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2987674). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.