Managed hosting door True

20 werknemers dagen Centric voor de rechter

 

Twintig werknemers van de divisie Ordina BPO van Centric hebben bij de vakbonden aangegeven dat zij een kort geding willen aanspannen tegen hun werkgever. De werknemers eisen van de dienstverlener dat zij weer mogen werken, nu staan zij op non-actief. De vakbonden bereiden samen met de leden het kort geding voor. Centric-ceo Gerard Sanderink heeft de vakbonden beloofd uiterlijk maandag 25 mei te reageren op het eventuele kort geding.

Nadat de medewerkers een maand geleden hoorden dat zij ontslagen waren, werden zij onder begeleiding het pand uit gezet. Daarna kregen zij een aanbod voor een ontslagvergoeding. Een aantal van de werknemers is nog in overleg met het bedrijf over dit aanbod. In de tussentijd zijn zij op non-actief gesteld, aldus de vakbonden. 'Volgens ons zijn de mensen zonder reden op non-actief gesteld', zegt vakbondbestuurder Huug Brinkers van De Unie.

Individuele afspraken
Centric nam Ordina BPO per 1 april 2009 over. Twee weken daarna maakte het bedrijf bekend afscheid te nemen van 61 medewerkers. Met deze werknemers wil het bedrijf individuele afspraken maken. Volgens de vakbonden voelt Centric niets voor een sociaal plan. De medewerkers vallen ook niet meer onder het sociaal plan van Ordina. Daarom spraken de vakbondsbestuurders met Ordina-ceo Ronald Kasteel. 'Formeel heeft hij natuurlijk gelijk, maar hij laat het vuile werk nu over aan Centric', zegt Brinkers.

Directeur Reggie de Jong van de divisie Ordina BPO is opgestapt. Tussen De Jong en Centric-CEO Gerard Sanderink zou een verschil van inzicht zijn ontstaan over het te voeren beleid. Het is nog niet bekend hoe het vertrek van de BPO-directeur wordt ingevuld. De Jong startte 1 juni 2008 bij Ordina BPO. Daarvoor werkte ze als CIO bij DSB Bank.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2954114). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.