Managed hosting door True

Ctac genomineerd voor Innovatie Award

 

ICT~Office heeft Ctac Powerhouse, Remmert Stipdonk van Logica en het Universitair Medisch Centrum Utrecht genomineerd voor de ICT~Office Innovatie Award 2009. De award wordt 27 mei uitgereikt aan de persoon of organisatie die een strategische leidende rol heeft gespeeld in een innovatief ICT-trajecten.

Met de prijs wil ICT~Office personen of organisaties belonen die versnelling van ICT-innovaties realiseren door bijvoorbeeld het aanpakken van ketenvraagstukken, het formuleren van een visie op de mogelijkheden van ICT in innovaties of het opzetten van partnerships met ICT-bedrijven.

Ctac Powerhouse: Binnenstadservice
De problemen van distributie in de binnensteden zijn bekend: beperkte bereikbaarheid, toegenomen verkeersdruk en slechte luchtkwaliteit. Niet aantrekkelijk voor het winkelend publiek en ongunstig voor de winkeliers. Ctac heeft een applicatie ontwikkeld voor de distributie van goederen vanuit een centraal verzamelpunt buiten de stad, naar de ontvangers in de binnenstad per 'schone' (op aardgas of electrisch aangedreven) vrachtwagen op per speciale transportfiets. Het succes wordt mede bepaald door het businessmodel, waarbij het succes van de ICT-leverancier mede bepalend is voor het succes van de gebruiker en vice versa. De belangstelling voor deze maatschappelijk verantwoorde oplossing is groot. Nijmegen telt binnenkort honderd aangesloten winkeliers en Den Bosch ging in januari van start. Daarnaast zijn er vergevorderde gesprekken met negentien geïnteresseerde grote gemeentes.

Remmert Stipdonk van Logica: Online Collaboration Platform
Stipdonk is in 2008 binnen het Working Tomorrow-initiatief van Logica aan de slag gegaan met zijn afstudeeropdracht over Online Collaboration. Hij onderzocht de mogelijkheden om ICT in te zetten om mensen van over de hele wereld te laten participeren in een ontwerp van een nieuw product (crowd sourcing). Al snel bleek de Stichting Natuur & Milieu geïnteresseerd te zijn hiermee te werken voor de 'Auto van de Toekomst'. Na zijn afstuderen is Stipdonk in dienst getreden bij Logica en realiseerde hij het Online Collaboration Platform (OCP). Op de AutoRAI 2009 is het OCP geïntroduceerd en het wordt momenteel gebruikt voor het ontwerp van de duurzame auto van de toekomst. Diverse organisaties hebben interesse in OCP vanwege de mogelijkheden die het biedt om laagdrempelig vele belanghebbenden te betrekken bij actuele vraagstukken en ontwerpen.

Universitair Medisch Centrum Utrecht: Patiëntgeoriënteerde Zorg Informatie Omgeving (PAZIO)
PAZIO is een gezondheidsportaal dat bestaande e-health diensten integreert in één omgeving. Voor alle toepassingen in PAZIO geldt dat de gebruikers, zorgconsumenten en zorgverleners hun gegevens slechts eenmalig hoeven in te voeren. Ook regelt PAZIO de aansluiting met de informatiesystemen van de zorginstellingen. Zorgconsumenten krijgen toegang tot PAZIO via de site van hun zorgverlener, die met de zorgconsument bepaalt welke functionaliteit beschikbaar komt. PAZIO is een initiatief van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (voorzitter van het consortium), Imtech, VitalHealth Software, Mediportaal, VitaValley en het Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentrum. PAZIO wordt gesteund door de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie, zorgverzekeraar AGIS en diverse gemeentes en provincies.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2951124). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.