Managed hosting door True

Time to change a winning team?

 

Ten tijde van recessie wordt veelal gekeken naar mogelijkheden om op kosten te besparen, of dat nu is bij huishoudelijke aankopen in de supermarkt of bij it-investeringen via het kanaal. Ook is er een constante discussie over het koopgedrag in de huidige economie en de impact die deze houding kan hebben op de mogelijkheden voor bedrijven om te innoveren.

Een natuurlijke reactie van kopers en beslissingmakers is om zich conservatief op te stellen. Maar zijn er eigenlijk voordelen van een actievere en innovatiegedreven houding ten aanzien van inkoop en investeringen? Wie zullen er aan het eind van de economische malaise aan het langste eind trekken?

Mijn persoonlijk visie is dat de overwinnaars die partijen en personen zijn die de wil hebben om te veranderen en innovatie toepassen. U zult het met mij eens zijn dat de beslissing om een huis te kopen in een tijd dat de rentestand en de huizenprijzen relatief laag zijn, op de lange termijn gunstig kan uitvallen. Door te kijken en te handelen naar gunstige marktcondities kan men voordeel halen uit economisch uitdagende perioden.

De economie speelt vaak een belangrijke rol als het gaat om veranderingen en innovatie. Ten tijde van economische voorspoed is de behoefte aan veranderingen relatief beperkt onder het mom van ‘never change a winning team'. In perioden van stagnerende groei zullen bedrijven in toenemende mate kijken naar innovatie, naar manieren om zaken efficiënter en kosteneffectiever aan te pakken om marges en omzetten te handhaven. Het is minder gebruikelijk om in deze moeilijke tijden groei te verwezenlijken, terwijl het misschien wel het beste moment is om voordeel te halen uit de veranderende marktomstandigheden.

De conclusie voor elke zakelijke verandering is dat it het verschil kan maken en bedrijven in staat stelt om de beoogde doelstellingen te behalen en de positie van de interne en externe it-organisatie te versterken. In mijn optiek, is er een kans voor leveranciers, dienstverleners en andere partijen in het kanaal om hun klanten te helpen de mogelijkheden te zien en innovatie door te voeren om new business en meer omzet uit bestaande klanten te genereren. En om de befaamde woorden van de nieuwe Amerikaanse president te gebruiken: "The time for change is now."

Rob van Kerkwijk, partner manager Noord-Europa bij OutSystems

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2938910). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.