Managed hosting door True

Zestien bedrijven doen mee aan energie-initiatief

 

Zestien ICT-bedrijven zijn tot nu toe toegetreden tot de MeerJarenAfspraak energie-efficiëntie (MJA), een initiatief van ICT~Office en SenterNovem. De MJA heeft als doel dertig procent energie-efficiëntie te realiseren over een periode van vijftien jaar.

ICT-bedrijven die toetreden tot de MJA spannen zich gezamenlijk in om hun energie-efficiëntie jaarlijks met gemiddeld twee procent te verbeteren. In 2020 moet dan een besparing van dertig procent ten opzichte van 2005 gerealiseerd zijn. De bedrijven kunnen dit op twee manieren bereiken: door verbetering van hun eigen energie-efficiëntie en door de inzet van innovatieve ICT-toepassingen in andere sectoren, zodat andere organisaties efficiënter kunnen omgaan met energie.

Volgens een woordvoerder van ICT~Office levert toetreding tot de MJA naast kostenbesparingen door zelf efficiënter om te gaan met energie ook kansen op. "Veel ICT-bedrijven bieden met hun enabling technology grote mogelijkheden voor andere sectoren om efficiënter om te gaan met energie. Datacenters kunnen efficiënter omgaan met energie en ICT vervult een cruciale rol bij energie-efficiëntie in bijvoorbeeld gebouwen, woningen, mobiliteit en het elektriciteitsnetwerk."

Tot nu toe hebben de volgende bedrijven zich aangesloten bij de MJA: Atos Origin, Canon, Capgemini, Cisco, Dell, EvoSwitch, Hewlett-Packard, IBM, KPN, Level 3 Communications, Microsoft, Oracle, Ordina, SARA Reken- en Netwerkdiensten, Sun Microsystems en TCN SIG Telehousing. Andere ICT-bedrijven die willen toetreden kunnen zich melden bij het Projectbureau MJA van ICT~Office.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2928716). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.