Managed hosting door True

Onderzoek: zorg blijft investeren in ICT

 

Ziekenhuizen en zorginstellingen blijven investeren in ict, maar zijn daarbij wel op zoek naar oplossingen om kostenbesparingen te realiseren. Dat blijkt uit een rondvraag van RES Software onder partners tijdens Zorg & ICT. De belangrijkste aandachtspunten binnen de sector blijken mobiliteit, effici├źnter IT-beheer en beveiliging.

Het verbeteren van de mobiliteit krijgt volgens resellers prioriteit in de zorgsector, omdat hiermee de flexibiliteit wordt verhoogd en de productiviteit aanzienlijk verbeterd kan worden. Door medewerkers overal en altijd toegang te bieden tot de benodigde applicaties kan de it-afdeling de dienstverlening verbeteren en wordt de administratieve last van medewerkers verlaagd.

Sinds de invoering van de NEN7510-norm staat informatiebeveiliging hoog op de agenda bij ziekenhuizen en zorginstellingen. De strengere wet- en regelgeving en actuele ontwikkelingen rond de invoering van het elektronisch patiënt dossier dragen ertoe bij dat er meer aandacht is voor bescherming van vertrouwelijke informatie. Ook is er behoefte aan ict-oplossingen die met behulp van rapportages inzichtelijk maken dat de juiste maatregelen zijn getroffen om informatie te beveiligen.

"De vraag naar softwareoplossingen binnen de zorgsector is niet afgenomen door de economische tegenwind", stelt Ricardo Koelemij, sales director van PC-Ware. "De afgelopen jaren zijn er binnen de zorgsector grote stappen gezet op het gebied van innovatie en technologie en er is veel aandacht voor efficiency. Vroeger moesten röntgenfoto's bijvoorbeeld eerst worden afgedrukt en nu gebeurt dit volledig digitaal. Ook worden er steeds meer mobiele oplossingen ingezet. "      

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2910544). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.