Managed hosting door True

Opensourceleveranciers maken vuist

 

Leveranciers van open source software hebben de vereniging Osslo opgericht. Voorzitter Marc Vloemans: "Het punt is dat klanten vaak niet weten waarvoor open source software geschikt is, waar het te vinden is en waar ze referenties kunnen vinden van leveranciers."

Vanaf vrijdag de dertiende bestaat hij officieel: de Open Source Software Leveranciers Organisatie (Osslo). De missie van de organisatie is ‘het vergroten van het open source software-marktaandeel door de kracht van pre-competitieve samenwerking.'

Voorzitter Marc Vloemans kan nog geen uitlatingen doen over de manier waarop Osslo dit doel gaat nastreven: "We zitten in een markt die wordt gedomineerd door gesloten softwareleveranciers. Binnen die markt willen we ook een plek verwerven. Dat kan op allerlei manieren."

Een tipje van de sluier wil hij wel oplichten: "Als je kijkt naar het plan Heemskerk, dan zegt dat plan dat overheden de voorkeur moeten geven aan open source software ‘bij gelijke geschiktheid'. Het punt is dat klanten vaak niet weten waarvoor open source software geschikt is, waar het te vinden is en waar ze referenties kunnen vinden van leveranciers."

Osslo moet daar verandering in brengen. De vereniging is volgens Vloemans niet van zins een kantoor te openen of medewerkers aan te nemen. "We hebben een bestuur, secretariaat en verschillende commissies en werkgroepen." Die gaan de komende tijd handen en voeten geven aan de ambities van Osslo.

Aanmeldingen

Osslo bestaat uit zo'n dertig bedrijven, zowel product- als dienstenleveranciers. Het bestuur bestaat uit Marc Vloemans (voorzitter, B3Partners), Robert Wijnands (secretaris, RedNose), Jeroen van Disseldorp (penningmeester, Capgemini), Jos Struik (lid, Dataccent), en Hubert van Mastrigt (lid, Sogeti).

Vloemans: "Opensourceleveranciers kunnen zich aanmelden voor Osslo, mits ze beschikken over minstens één referentie en zich bezighouden met het ontwikkelen, implementeren, onderhouden of het geven van dienstverlening rond open source software."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2899490). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.