Managed hosting door True

Golf is populairste auto onder ICT'ers

 

De Volkswagen Golf heeft de Renault Megane verslagen. Reed in 2007 het merendeel van de ict'ers nog in een Megane, in 2008 staat de Golf op nummer één in de top tien populairste auto's onder ict'ers.

Ruim de helft van de ict'ers rijdt in een auto van de zaak, meestal in een Volkswagen Golf. Dit blijkt uit het jaarlijkse beloningsonderzoek van consultancybureau De Breed en Partners. Van de 2504 ict'ers, die meededen aan het onderzoek en in een auto van de zaak rijden, hebben er 136 een Golf. De Megane volgt op een tweede plaats (126 personen) en op nummer drie staat de Ford Focus. Renault en Volkswagen hebben beide een tweede model in de top tien staan. Op nummer vijf staat de Renault Scenic (108 personen) en op nummer negen de Volkswage Passat.

Slechts acht procent van de respondenten met een auto van de zaak mocht zijn leaseauto niet zelf uitzoeken en kreeg een model toegewezen. Meer dan de helft (53 procent) mocht zelf een model kiezen en 39 procent had beperkte keuzevrijheid.

Zuinig
Of de top tien volgend jaar een vergelijkbaar beeld laat zien, valt te betwijfelen. Per 1 januari geldt nieuwe regelgeving om mensen te stimuleren voor een zuinigere auto, met een zeer lage CO2-uitstoot, te kiezen.

Judith Herrewijn, consultant bij Breed en Partners: "Wie met een auto van de zaak meer dan 500 privé-kilometers rijdt, betaalt een bijtelling over het belastbaar inkomen. Voor zeer zuinige auto's is dit bedrag een stuk lager, veertien procent, dan voor andere auto's, waarvoor 25 procent bijtelling betaald moet worden. Omdat er maar weinig auto's aan de criteria voor zeer zuinige auto's voldoen, is er dit jaar een extra categorie bijgekomen: de ‘zuinige auto'. De bijtelling voor zo'n wagen is twintig procent. Het zou dus heel goed zo kunnen zijn dat de Volkswagen Polo, Fiat 500, Ford Fiesta en Mini Cooper volgend jaar in de top tien staan."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2852547). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.