Managed hosting door True

Obama mag Blackberry houden

 

Amerika's nieuwe president Barack Obama heeft zijn persoonlijke veldslagje gewonnen: hij kan zijn Blackberry verder gebruiken.

Obama wordt zo de eerste Amerikaanse president die een smartphone gebruikt. De vorige presidenten kozen ervoor afstand te doen van hun mobiele makker, om veiligheidredenen en omwille van de Presidential Records Act. Daarin staat gestipuleerd dat onder meer de e-mail van de president kan worden opgeëist door het Congress.

De berichtgeving over de 'Barackberry' was de voorbije dagen een allegaartje van geruchten over 'getunede' Blackberry's tot het door de NSA goedgekeurde toestel Sectera Edge. Pas een persconferentie van Obama's persbaas Robert Gibbs gaf uitsluitsel: de president mag zijn Blackberry houden. Het compromis is dat het gebruik beperkt zal blijven tot boodschappen met belangrijke functionarissen en enkele persoonlijke contacten en mits een aangepaste, verbeterde, security. Alle data op het apparaat vallen overigens ook onder hoger genoemde Presidential Records Act.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2846205). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.