Managed hosting door True

OESO voorspelt zwaar jaar voor ICT-sector

 

Zorgen

De ict-sector gaat een zwaar jaar tegemoet. Dat voorspelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in het rapport IT Outlook 2008. Groeide de sector vorig jaar nog met vier procent, nu wordt een nulgroei of daling verwacht. De software- en dienstensector zullen blijven groeien, maar de chipsector krijgt het moeilijk komend jaar.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) voorspelt voor het komende jaar geen economische groei of een krimpende markt. Het afgelopen jaar groeide de ict-sector met vier procent. Dat schrijft de organisatie in zijn publicatie 'IT Outlook 2008'.

OESO verwacht dat bedrijven geld blijven uitgeven aan software en diensten, zoals uitbestedingsdiensten. In deze deelmarkten verwacht de organisatie een groei. Ook verkopen via internet en investeringen in infrastructuur blijven groeien. "Dit wordt gedreven door investeringen in snel internet voor consumenten en bedrijven. Al zullen sommige investeringen in infrastructuur door de economische crisis worden uitgesteld", aldus het persbericht.

De organisatie maakt zich vooral zorgen voor de chipindustrie. In 2008 groeide de sector nog met 2,2 procent, maar voor 2009 wordt een daling van zes procent verwacht. Ook andere deelmarkten van de ict-sector zullen het moeilijk krijgen, voorspelt de OESO.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2819056). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.