Managed hosting door True

'Geen afspraken over tariefsverlaging huurling'

 

Volgens vier grote ict-dienstverleners zijn er geen gezamenlijke afspraken gemaakt over tariefsverlaging van onderaannemers. Het zou toeval zijn dat alle verzoeken tot prijsverlagingen gelijktijdig zijn verstuurd.

Het is niet zo vreemd dat verschillende ict-dienstverleners bijna gelijktijdig een brief aan hun onderaannemers stuurden voor een lager tarief. Dat zeggen de vier ict-dienstverleners die de afgelopen maand een brief stuurde aan hun onderaannemers. In de brief vragen zij om een tariefsverlaging voor geleverde diensten. "Als je goed wilt inspelen op de onzekere marktsituatie, ontkom je er niet aan om dergelijke acties te nemen. Het verbaast ons daarom niet dat onze concurrenten dit ook doen", stelt een woordvoerder van Atos Origin.

Ook Logica spreekt tegen dat de vier dienstverleners onderling afspraken hebben gemaakt over tariefsverlaging. Een woordvoerder denkt dat de brieven ongeveer gelijktijdig zijn verstuurd omdat het einde van het jaar in zicht komt. Ook branchevereniging ICT~Office gaat uit van toeval. "Ik kan me voorstellen dat een opdrachtgever onder druk van de markt de tarieven gaat verlagen", aldus de voorlichter.

Kopieergedrag

Verkoopdirecteur Frans Schonk van Capgemini was zelfs zeer verbaasd om te zien dat anderen de brief ook verstuurd hebben. "De ict-branche munt niet uit in onderlinge afspraken. Meestal concurreren we elkaar de pan uit." Directeur Gerjan Mazenier van Brunel ICT noemt het kopieergedrag. "Van de inkoopkant snap ik het ook wel. Maar het is een ouderwetse reactie."

De ict-dienstverleners Atos Origin, Capgemini, Logica en Ordina stuurden hun onderaannemers een brief waarin zij vragen de tarieven voor het komend jaar te verlagen. Alle vier de dienstverleners noemen de slechte economie als reden voor de tariefsverlaging. De onderaannemers zijn vooral boos over de manier waarop de tariefsverlaging wordt doorgevoerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2810436). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.