Managed hosting door True

Kredietcrisis merkbaar in ict-sector

 

De gevolgen van de kredietcrisis beginnen ook voor de ict-sector merkbaar te worden. In Europa heeft 30 procent van het bedrijfsleven dit jaar al minder aan ict uitgegeven dan begroot. Leveranciers worden onder druk gezet om goedkoper te leveren. Dat zegt Andrew Parker, analist bij Forrester.

Uit cijfers van Forrester blijkt dat 30 procent van het Europese bedrijfsleven dit jaar al minder aan ict heeft gespendeerd dan in 2007. Vooral in het financiële wezen, de transportsector en de detailhandel gaat de hand op de knip. In 2009 zullen de bestedingen verder terugvallen, zeker als de kredietcrisis voortduurt, voorspelt analist Andrew Parker. "De kredieten van bedrijven drogen op. Behalve dat ze minder geld uitgeven aan ict, heropenen ze ook de onderhandelingen met hun ict-partners om de tarieven naar beneden te krijgen."

Een positief effect voor ict-dienstverleners is dat de vraag naar ict-uitbesteding waarschijnlijk niet zal inzakken. "Dat is voor bedrijven een middel om ict-kosten te reduceren." Parker wijst er wel op dat de financiële stress onder grotere automatiseerders ook is toegenomen vanwege de opdrogende kredieten. Dat kan weer leiden tot overnames. "Sommige smachten al naar de ridder op het witte paard."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2730385). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.