Managed hosting door True

Partner neemt beslissingen voor manager

 

Werkprestaties zijn niet alleen afhankelijk van inzet en zakelijk talent, ook de levenspartner van managers heeft invloed op het werk. Dat blijkt uit onderzoek van Management Team.

Partners hebben een positieve invloed op de werkprestaties, lossen zakelijke conflicten voor u op. Ook hebben ze een belangrijke invloed bij promotie, verhuizen voor een baan, salarisonderhandelingen en ziek zijn. Dat geven managers aan die deelnamen aan onderzoek van Management Team. Sterker nog, managers zouden geen enkel werkgerelateerd besluit nemen zonder hun partner te raadplegen.

Driekwart van de managers geeft aan dat zijn of haar partner een goed effect heeft op de werkprestatie. "Dat zegt niet zoveel over het werk, maar meer over het huwelijk. Het is namelijk een behoorlijke drempel om te zeggen dat die invloed er niet is, daarmee zeg je eigenlijk dat je huwelijk slecht is", verklaart Iteke Weeda, sociologe en emeritus hoogleraar emancipatievraagstukken.

Opvallend is dat andere werknemers een andere mening op het onderwerp nahouden. Bijna de helft van de werknemers zou geen overwegend positieve of negatieve gevolgen zien van de aanwezigheid van een vaste partner.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2727124). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.