Managed hosting door True

ECOserver zoekt hosting partners

 

Ad van de Put is hoofdontwikkelaar van de energiezuinige ECOserver. Hij is nu op zoek maar hosting partners die de server in gebruik willen nemen.

Met een server die 70 procent minder energie gebruikt, èn waarvan 4 servers in één 1U behuizing zijn geplaatst, bindt ECOserver de strijd aan met de grote gerenommeerde server leveranciers, aldus Ad van de Put. De milieubewuste ECOserver is volgens Van de Put oplossing voor de twee grote vraagstukken die op dit moment spelen binnen de ICT wereld, een te hoog energie verbruik en een te laag aantal servers per 19 inch kast. Dankzij een "out of the box" ontwerp, kan de ECOserver de CO2-uitstoot, veroorzaakt door de grote datacenters, met sprongen terugbrengen. De ECOserver gebruikt namelijk slechts 30 procent van de energie die andere servers vragen. De kasten in de datacenters zijn op dit moment slechts voor de helft gevuld, omdat er onvoldoende energie wordt geleverd. Met ECOserver is dit probleem opgelost. Daarnaast draagt ECOserver ook bij aan ruimtebesparing. Met ECOserver kunnen 160 servers in één kast worden geplaatst. Dat betekent acht maal zoveel servers per rek. Goed voor de portemonnee en uitstekend voor het milieu, zo zegt Van de Put.

Problemen oplossen bij de bron
"Oplossingen om de CO2-uitstoot te verminderen worden teveel gezocht in het beheer van de datacenters", constateert Ad van de Put. "Vergelijk het maar met de problemen van een lekkend dak. Je kunt het probleem oplossen door emmers te plaatsen, maar het is vele malen efficiënter om het dak te herstellen. Bovendien wordt slechts 30 procent O2 uitstoot veroorzaakt door de infrastructuur oftewel het beheer van de datacenters en 70 procent door de ICT-apparatuur zelf. We zijn, voordat we zijn gestart met de ontwikkelingen, in gesprek gegaan met enkele grote hosting partijen. Dit nieuwe model is hét antwoord op de actuele problemen, vier volwaardige servers in één 1U met een opgenomen vermogen van minder dan 30 Watt per server."

EHA
Het nieuwe model EHA is een aanvulling op de huidige reeks. De ECOserver is leverbaar met een brede range aan specificaties. Bij uitlevering hanteert ECOserver het ‘Built to Order' principe. Hierdoor kunnen snel één of meerdere systemen op maat worden geleverd. Voor afnames in grotere aantallen kan een volledig systeem op maat worden gemaakt, mede omdat de volledige productie in Nederland plaats vindt.

De ECOserver, model EHA, gaat op 15 juli in de verkoop, de eerste leveringen zullen plaatsvinden vanaf 11 augustus.
Nadere technische informatie vindt u op http://www.ECOserver.nl Ook is hier een White Paper gepubliceerd met de specifieke producteigenschappen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2639683). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.