Managed hosting door True

Green Data Systems start met Green IT-programma

 

Green Data Systems introduceert het Green IT Provider Programma.

Het energieverbruik en de milieu-impact van it beperken is voor veel klanten een topprioriteit geworden. Om it-partners te helpen die doelstelling bij klanten te bereiken heeft Green Data Systems het Green IT Provider Programma ontwikkeld. Hiermee kunnen groene it-strategieën voor de inzet van it worden geïmplementeerd en gemeten. Het programma is een platform voor zowel it-partners, voor zowel it-resellers als fabrikanten.
Uit marktcijfers blijkt dat energiekosten bij servers en storage als het gaat om stroom- en koelingkosten enorm stijgt. Volgens de laatste cijfers van IDC wordt 50 cent van elke euro die wordt uitgegeven aan servers en storage besteed aan energiekosten.

"Ons Green IT Provider Programma is gebaseerd op het basisprincipe: kosten dalen, efficiency (laten) stijgen", aldus Wessel Graatsma, ceo van Green Data Systems. "Belangrijke factoren die Green IT drijven hebben te maken met energie beschikbaarheid en kosten, naleving van wet- en regelgeving en het werken volgens de groene normen en regels die een klant zelf heeft opgesteld. Om onze klanten hiermee te ondersteunen hebben wij het Green IT Provider Programma ontwikkeld".

Het nieuwe programma is gebaseerd op verschillende ondersteuningselementen naar partners zoals Green IT-kennisoverdracht, gezamenlijk ontwikkelen van Green IT-projecten, pre-sales en consultancy ondersteuning, toegang tot Green IT-fabrikanten en The Green Grid en Green IT-producten, -oplossingen en -support.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2470837). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.