Managed hosting door True

Senior ICT'er werkt het liefst bij eindgebruiker

 

De ict'er van vijftig jaar of ouder werkt het liefst bij een bedrijf waar ict geen core business is. Dat blijkt uit gegevens van detacheringsbureau iSense. De detacheerder onderzocht bij wat voor bedrijf ict'ers het liefste werken.

Uit onderzoek van detacheringsbureau iSense blijkt dat vooral oudere ict'ers liever bij een eindgebruiker werken dan bij een bedrijf dat ict als core business heeft. Ongeveer 42% van de automatiseerders van vijftig jaar of ouder behoort tot die categorie. Onder ict'ers tot dertig jaar geeft een kwart de voorkeur aan een baan bij een eindgebruiker.

Volgens iSense-directeur Vikram Kapoor wordt dat verschil vooral veroorzaakt door de behoefte aan zekerheid van de oudere ict'er. De projectbasis waarop in de ict vaak gewerkt wordt, is dan niet meer aantrekkelijk. Kapoor: "Oudere werknemers willen weten waar ze aan toe zijn. Ze willen niet steeds in een andere omgeving of voor andere klanten werken." Ook is het sociale contact met collega's voor vijftigplussers belangrijker dan voor jonge ict'ers. Bovendien zou de commerciële druk bij ict-bedrijven de senior ict'er minder aanspreken.

Locatie

Ook de functie speelt een rol als het gaat om de voorkeur voor een baan bij een eindgebruiker. Kapoor: "Banen in het lijnmanagement, die vooral bij iets oudere ict'ers in trek zijn, vind je vooral bij de eindgebruikers." Hoewel de functie dus belangrijk is, draait het ook om de locatie. Werkt de jonge ict'er graag aan een internationale carrière, vijftigplussers zoeken het vaker dichter bij huis. Zij werken liever bij een landelijk of regionaal bedrijf.

iSense ondervroeg 450 ict'ers in de leeftijd van 19 tot 65 jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2441311). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.