Managed hosting door True

Huawei-aandeel in Bains 3Com-bod onder vuur

 

Amerikaanse investeerder Bain Capital is een teamverband aangegaan met Chinese telco Huawei Technologies in zijn bod op 3Com. Dit is bij VS wetgevers in het verkeerde keelgat geschoten, omdat ze het zien als een risico voor VS defensie.

Zo heeft Senator Jeff Sessions uit Alabama gezegd dat elke mogelijkheid dat waardevolle Amerikaanse militaire technologie in Chinese handen kan komen voorkomen moet worden. Senator Christopher Bond uit Missouri vindt het problematisch dat een buitenlandse militaire macht intern toegang zou kunnen krijgen tot Amerikaanse beveiligingssystemen. Ook Senator Jon Kyl uit Arizona is bezorgd dat een consortium met banden in het Chinese People's Liberation Army 3Com zou kunnen kopen..

Er is nu nog sprake dat Huawei Technologies, de Chinese netwerkgigant, een minderheidsaandeel van twintig procent neemt in 3Com als onderdeel van Bains 2.2 miljard dollar bod. De Amerikaanse Committee on Foreign Investment zal waarschijnlijk voorstellen dat Huawei zijn aandeel in het bod verder vermindert. Sommige mediaberichten en interne bronnen zeggen dat Bain gedwongen zou kunnen worden om openlijk te desinvesteren uit TippingPoint, het 3Com-onderdeel dat gericht is op Amerikaanse militaire organisaties.

Bain heeft krachtig ontkend dat de acquisitie de Amerikaanse nationale veiligheid in gevaar zou brengen. Bovendien heeft 3Com al eerder met Huawei in China samengewerkt, in een joint venture dat 3Com tegen betaling van 882 miljoen dollar heeft beëindigd. 3Com heeft expansieplannen voor ontwikkelende markten en Huawei is daarin een belangrijke partner. Huawei heeft beloofd niet tegen zijn voormalige joint-venture-partner te concurreren in China en ziet zijn aandeel in 3Com als een commerciële kans.

Rob Rentenaar, country manager Benelux bij 3Com, vertelde CRN Nederland onlangs dat de Bain/Huawei combinatie goed is voor het 3Com kanaal. Hij legt uit dat op 1 januari 2008 een onderzoek van 45 dagen is ingegaan om te achterhalen of de overname in de huidige vorm kan worden gehandhaafd. "Het gaat dan vooral om het onderdeel TippingPoint", bevestigt hij.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2270450). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.