Managed hosting door True

FNV hekelt CAO-wijziging EDS

 

FNV Bondgenoten is kwaad over een wijziging die ict-dienstverlener Electronic Data Systems (EDS) wil toevoegen aan de cao voor 2007. Volgens de vakbond komt EDS vlak voor de ondertekening van die cao met een onaanvaardbaar voorstel voor wijziging van het beloningssysteem.

FNV Bondgenoten vindt het onaanvaardbaar dat EDS op het laatste moment een wijziging van het beoordelingsafhankelijke beloningssysteem toe wil voegen aan de cao voor 2007. Daardoor is er meer dan vijf maanden na ondertekening van het principeakkoord nog steeds geen definitieve cao voor 2007 afgesloten. Het gaat volgens EDS om een verfijning van het beloningssysteem, EDS noemt de voorgestelde wijziging ‘een formaliteit'. De ict-dienstverlener wil verder inhoudelijk niet veel kwijt omdat er nog over het voorstel wordt onderhandeld.

Onacceptabel

FNV-bestuurslid Nevin Demirtas laat via de FNV-website weten dat de vakbond niet accepteert dat EDS om twee voor twaalf nog wijzigingen wil doorvoeren in de cao. De vakbondbestuurder benadrukt dat er een principeakkoord ligt en dat daarmee sprake is van een uitonderhandelde cao. Volgens FNV ligt het voorstel van EDS extra gevoelig omdat het over loon gaat, een essentieel onderdeel van de cao. EDS geeft toe dat het wijzigingsvoorstel is ingediend na het principeakkoord, maar benadrukt dat een beoordelingssysteem al langer deel uitmaakt van de cao. "EDS wil alleen de beloningsstructuur licht aanpassen", laat een woordvoeder weten.  

Nieuwe systeem toch doorgevoerd

EDS heeft de afgelopen maanden zijn werknemers al beoordeeld en wil die werknemers ook volgens de voorgestelde wijziging gaan belonen. FNV vindt die wijziging in strijd met de cao van 2006 en die van 2007 (principeakkoord red.). De FNV beschuldigt EDS ervan afspraken uit de laatste cao's naast zich neer te leggen en de voorgestelde wijziging eenzijdig door te voeren. De vakbond heeft EDS met klem verzocht om met terugwerkende kracht de cao-afspraken over het beoordelingsafhankelijke beloningssysteem na te komen.

Van geen kwaad bewust

EDS is zich van geen kwaad bewust en zegt dat het de werkzaamheden van medewerkers nu al toetst via het beoordelingssysteem, maar dat het bedrijf afhankelijk is van de onderhandelingen met de vakbonden of de voorgestelde beloningsstructuur ook wordt toegepast.
Door de uitgelopen onderhandelingen over de cao van 2007 hebben de gesprekken over de cao van 2008 vertraging opgelopen. FNV benadrukt dat eventuele voorstellen over een beoordelingsafhankelijk beloningssysteem een onderdeel kunnen vormen van de werkgeversvoorstellen voor de cao van 2008.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2230930). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.