Managed hosting door True

ICT Milieu en NVMP stroomlijnen inzamelsysteem

 

Stichting ICT Milieu en Stichting NVMP (Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten) gaan nauw samenwerken bij het inzamelen van afgedankte elektrische apparatuur.

Nieuw is dat de inzameling en sortering van ICT-apparatuur onder de regie van Stichting NVMP plaatsvindt.  De uitvoering is in handen van vijf marktpartijen, die via een aanbestedingsprocedure zijn geselecteerd. Het vervoer van de afgedankte apparaten gebeurt vanaf de gemeentelijke milieustraat naar 17 regionale sorteercentra. Stichting ICT Milieu blijft de regie houden over het vervoer vanaf de regionale sorteercentra naar de verwerker. De samenwerkingsovereenkomst die beide partijen donderdag 26 oktober hebben ondertekend is geldig tot 1 januari 2010.
Stichting ICT Milieu neemt met deze samenwerking afscheid van de structuur waarin de vereniging van gemeentelijke reinigingsdiensten (kortweg NVRD), het vervoer naar de regionale overslag stations coördineerde. De nieuwe structuur levert schaalvergroting en marktwerking op. Daardoor is de inzamelstructuur efficiënter en resulteert in directe kostenbesparingen. De consument kan overigens net als voorheen met zijn oude ICT apparaten terecht bij de gemeentelijke milieustraat.
Stichting ICT Milieu heeft de dagelijkse leiding over het ICT inzamelsysteem, een logistiek systeem voor de gescheiden inzameling en verwerking van afgedankte IT- en telecomapparatuur. De Stichting NVMP is de uitvoeringsorganisatie voor de inzameling en verwerking van afgedankte elektr(on)ische apparatuur, zoals wit- en bruingoed. Beide organisaties verzorgen sinds 1999 de inzameling en verwerking in opdracht van de producenten en importeurs en zamelen jaarlijks ruim 80 miljoen kilo aan oude apparaten in.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1749197). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.