Managed hosting door True

Betere beveiliging draadloos internet

 

De WiFi-alliance werkt aan een nieuw protocol om draadloos internetten veiliger te maken. De huidige standaard WPA voldoet volgens de alliantie niet aan de eisen die consumenten en zakelijke gebruikers stellen aan draadloos internet.

De WiFi-alliance is een non profit organisatie die er met name naar streeft draadloos internetten veiliger te maken. Het nieuwe veiligheidsprotocol dat de opvolger van WPA is en WPA2 gaat heten, gaat nog meer dan zijn voorganger maken van encryptie en moet halverwege dit jaar klaar zijn.

Met die encryptie kan iedere bit aan data versleuteld worden. Een methode die de veiligheid ten goede komt. Het onderscheppen kan dan nog steeds maar datgene dat onderschept wordt, komt ’gescrambled’ binnen. De onderschepte informatie wordt onleesbaar en daarmee waardeloos.

WPA2 moet vooral gezien worden als een upgrade. En niet zo zeer als iets dat compleet nieuw is. Het beste kan de beveiligingsmethode misschien nog vergeleken worden met een firewall. Het zet de poorten ook dicht.

Behalve de komst van het nieuwe veiligheidsprotocol keurde de WiFi-alliantie ook 175 nieuwe draadloze produchten goed. Daar zitten onder meer producten van Intel, Cisco en Dell bij.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/171165). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.