Managed hosting door True

Bill Hewlett verruilt tijdelijke voor eeuwige

 

HAARLEM - William Hewlett, co-oprichter van technologiebedrijf Hewlett-Packard, is afgelopen vrijdag op 87-jarige leeftijd overleden.

Hewlett begon in 1939 samen met zijn toenmalige klasgenoot David Packard vanuit een garage een bedrijfje dat zich bezig hield met de ontwikkeling en verkoop van oscilloscopen en andere meetinstrumenten. Een van de eerste deals die het duo sloot was met de Walt Disney Studios, dat een door Hewlett ontwikkelde audio oscillator gebruikte voor zijn geanimeerde klassieker Fantasia (1940). Mede door technologische innovaties als de eerste zakcalculator, groeide het bedrijf uiteindelijk uit tot een onderneming met een omzet van ongeveer 50 miljard dollar en zo’n 90 duizend werknemers in meer dan 120 landen. Het leidde ook tot Agilent Technologies, een verzelfstandigde divisie van HP die zich bezighoudt met test- en meetactiviteiten. Naast een pionier van de elektronische industrie bleek Hewlett, die zijn positie als ceo van HP in 1978 vaarwel zei, ook een groot weldoener. Zo doneerde hij samen met Packard over de jaren zo’n 300 miljoen dollar aan de Stanford University en richtte hij de William en Flora Hewlett (zijn eerste vrouw) Foundation op. Deze stichting doneert nu jaarlijks zo’n 120 miljoen dollar per jaar aan goede doelen.   René van Vemde  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/13356). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.